Køb/sælg virksomhed

Skal du købe eller sælge en virksomhed?

Hvis du skal købe eller sælge din virksomhed/selskab, er der mange ting du skal være opmærksom på. Der er både mange juridiske, personlige, og økonomiske aspekter, du skal overveje. Derfor kan det være en fordel at alliere sig med en advokat, som har erfaring med køb og/eller salg af virksomheder/selskaber.

Jeg skal købe en virksomhed

Hvis du vil købe en virksomhed, er der mange ting du skal overveje. For det første skal du sikre, at det er den rette virksomhed for dig i forhold til din forretningsplan. Det kan både være, at du finder virksomheden interessant af personlige årsager. Men også fordi den passer godt ind i din virksomheds portefølje.

Når du har fundet den virksomhed du gerne vil købe, skal du begynde at overveje hvor meget du vil give for virksomheden. Her er det vigtigt at du laver de rigtige beregninger i forhold til hvilken værdi virksomheden skaber / kan skabe. Det er også vigtigt, at du slår koldt vand i blodet, og ikke laver forhastede beslutninger ift. pris.

Hvis I kan blive enige om en pris, bliver det mere realistisk, at du kan overtage virksomheden. Før dette sker, er det vigtigt at du gennemgår virksomhedens regnskab for at sikre due diligence. I den forbindelse, kan du også få indblik i hvilke juridiske forpligtelser virksomheden har. Det kan være en fordel at gøre dette inden du skriver under, også ift. at kunne presse prisen.

Jeg skal sælge en virksomhed

Hvis du står i den situation at du vil sælge din virksomhed, er der nogle vigtige overvejelser du kan gøre dig. Det gælder bl.a. om at optimere din position på markedet, og højest mulig økonomisk gevinst ved det.

For det første skal du sørge for, at få så meget orden på de økonomiske aftaler og juridiske forhold som muligt. Det vil lette processen, når køber skal gennemgå bl.a. regnskab.

For det andet skal du huske, at videregive din viden til andre i virksomheden. Hvis din virksomhed skal klare sig godt fremover, er det vigtigt, at der er den nødvendige viden tilbage i virksomheden, når du ikke er der mere.

Det er mange ting at skulle forholde sig til, når man skal sælge sin virksomhed, og det gælder om at have styr på sagerne. Hvis du vil være sikker på, at der er styr på både juridiske og skattemæssige forhold, så kan det være en fordel at samarbejde med en advokat. Hvis du er i tvivl om noget i forhold til at skulle sælge/købe en virksomhed, så må du altid gerne kontakte os. Vi er en del af Advokatgruppen.