Fusioner

Herunder kan du finde en oversigt over de emner, som denne side berører. Hvis du har spørgsmål, så er du meget velkommen til at ringe til os på 70 10 13 30.

  1. Hvad er en fusion? 
  2. Hvad er en vandret fusion? 
  3. Hvad er en lodret fusion? 
  4. Hvornår er det en god ide at fusionere?
 

Hvad er en fusion?

En fusion er flere selskaber, der går sammen og dermed danner et nyt selskab. Dette kaldes også en egentlig fusion.

Virksomheder eller selskaber fusionerer, når der sker en omstrukturering af den respektive virksomhed eller selskab. Her overdrages alle aktiviteter og forpligtelser fra et selskab/virksomhed til et andet. Det selskab/virksomhed, der overdrager sine aktiver og aktiviteter til det andet, ophører når dette sker. Det ses også, at flere selskaber/virksomheder sammensættes til et nyt selskab.
Når selskaber overfører alle sine passiver og aktiver til selskaber, for derefter at fortsætte aktiviteter, kaldes det for uegentlige fusioner.

Når der er tale om fusioner, er der tale om et meget komplekst område. Derfor vil vi meget gerne rådgive dig nærmere, hvis du har brug for det. Hold dig ikke tilbage med at kontakte os for en uforpligtende snak om dine behov for rådgivning.

 

Hvad er en vandret fusion?

En vandret fusion, som også kaldes for horisontale fusioner, er når selskaber går sammen, som ikke er forbundne i forvejen.

 

Hvad er en lodret fusion?

En lodret fusion, også kaldet en vertikal fusion, er når et moderselskab og et datterselskab går sammen og danner et nyt selskab.

Hvis et givent selskab ophører, når det overtages af et andet selskab, kaldes det for en likvidation.

Vær opmærksom på… Hvis der laves en likvidation af et selskab, har det skattemæssige konsekvenser for selskabet og dets ejere. Der er dog nogle forhold under skattefusionsloven, der gør, at dette kan undgås.

 

Hvornår er det en god ide at fusionere?

Inden du starter med at fusionere, skal du overveje, om det er den rette løsning for din virksomhed eller selskab. Fusioner kan være en god måde at optimere flere selskaber ved at kombinere begge parters kompetencer og aktiver i et samarbejde. Der kan både være mange fordele og ulemper ved fusioner, og derfor gælder det om at tænke sig godt om.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål, eller din virksomhed generelt, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi er en del af Advokatgruppen, som er eksperter i selskabsret.