Hvad er et interessentskab (I/S)?

Et interessentskab er meget lignende en enkeltmandsvirksomhed, bortset fra, at et interessentselskab skal have flere ejere. Oftest ser man, at interessentselskaber er ejet af fysiske personer, men de kan dog også ejes af juridiske personer (selskaber, foreninger, mv.). En af fordelene ved at vælge at stifte et interessentselskab er, at der ikke er noget krav om indskud.

Det skal du være opmærksom på ved interessentselskaber:

  • Der skal være mindst 2 ejere af et interessentselskab
  • Ejerne af selskabet hæfter personligt, ubegrænset og solidarisk
  • Ingen krav til indskud

Vær opmærksom på… Hvis en af ejerne er en fysisk person, er der ikke krav til at indsende årsrapport. Men hvis begge ejere er selskaber, skal der indsendes årsrapport.

Hvad koster det at stifte et interessentselskab?

Det koster ikke noget at stifte et interessentselskab. Du skal således hverken betale for at registrere virksomheden, og du skal ligeledes ikke betale indskud. Dog er det et krav at der altid er den nødvendige kapital til at drive virksomheden.

Vær opmærksom på… Hvis dit interessentselskab har underskud hæfter du som ejer.

Spørgsmål

Vores advokater har stor erfaring med vejledning af klienter i forhold til interessentskaber. Du skal derfor ikke holde dig tilbage med at kontakte os, fordi vi vil hellere end gerne rådgive dig til den bedste løsning. Vi vurderer din sag gratis.

Vi er en del af Advokatgruppen, som har været eksperter i selskabsret siden 1987.