Opstart af virksomhed

Få den fulde guide her

Har du planer om at starte din egen virksomhed? At gå selvstændig kan være spændende, men også udfordrende. Der følger en masse nye typer forpligtelser med administration af et selskab, som, hvis man ikke har startet eller drevet virksomhed før, kan være svært at klare på egen hånd. Det er derfor en rigtig fornuftig idé at søge juridisk rådgivning.

En selskabsadvokat kan hjælpe dig med at vælge den rette virksomhedsform, tage stilling til ejerforhold, sikre at virksomheden overholder alle lovpligtige forsikringer samt regler om skat og moms.

Læs mere om opstart af virksomhed herunder, eller gå på opdagelse i vores mange artikler om selskabsret. Har du tanker om at starte virksomhed, kan du kontakte os på 70 10 13 30, for en gratis første samtale.

Lav en plan for din opstart af virksomheden

Hvis du laver en detaljeret og gennemtænkt plan for din virksomhedsopstart kan det gøre processen en del mere håndgribelig. Vi har samlet en tjekliste med nogle af de helt essentielle områder, du bør have styr på inden opstart:

  1. Vælg en virksomhedsform: Før du starter din virksomhed, skal du vælge, hvilken type virksomhed du ønsker at starte. Der er mange forskellige typer af virksomheder, herunder enkeltmandsvirksomheder, anpartsselskaber, aktieselskaber, interessentskaber og andre.
  2. Opret en forretningsplan: Når du har valgt den rigtige virksomhedsform, skal du udarbejde en forretningsplan, som beskriver din virksomheds mission, produkter/ydelser, markedsføring, finansiering, budgetter og branche.
  3. Registrer din virksomhed: For at starte en virksomhed, skal du først registrere dig og få et CVR-nummer. Dette gøres hos Erhvervsstyrelsen.
  4. Søg om finansiering: Du kan søge om finansiering til din virksomhed fra forskellige kilder som banker, investorer eller iværksættere.
  5. Opfyld moms- og skattekrav: Du skal sørge for, at din virksomhed momsregistreres og at du betaler skat af dit overskud. Du skal også sørge for at holde styr på dit CVR-nummer og sende fakturaer til dine kunder.
  6. A-kasse: Som ny virksomhedsejer skal du tage stilling til, om du skal være medlem af en A-kasse. Dette kan give dig supplerende dagpenge, såfremt du ikke kan betale din egen løn.
  7. Få de rigtige forsikringer: Det er vigtigt at få de rigtige forsikringer for at beskytte din virksomhed og dit personlige ejerskab af virksomheden.
  8. Få en erhvervskonto: For at holde styr på din virksomheds udgifter og indtægter skal du oprette en erhvervskonto, hvor du kan modtage betalinger og udbetale løn.

9: Få juridisk rådgivning: Det er vigtigt at få juridisk rådgivning, før du starter din virksomhed. Du kan få råd om tegning af forsikringer, udarbejdelse af kontrakter, overholdelse af skattelovgivningen og optimering af skattefordele. Ydermere kan en selskabsadvokat hjælpe dig med at afgøre, hvilke rettigheder og forpligtelser din virksomhed har under den gældende lovgivning, samt med at sikre beskyttelse mod krav, der kan opstå som følge af handel, kontraktbrud og produktansvar.

Hvilken selskabsform ønsker du til opstarten?

Der er mange ting, du skal tage stilling til, når du starter din egen virksomhed. Først og fremmest skal du vælge den rigtige selskabsform og registrere din virksomhed hos Erhvervsstyrelsen. Der findes mange virksomhedsformer, bl.a.:

Enkeltmandsvirksomhed: Enkeltmandsvirksomheder er den mest almindelige selskabsform og er, som navnet antyder, ejet og styret af en enkelt person. Denne person er ansvarlig for alle aspekter af virksomheden, herunder finanser, markedsføring, produktion og daglig drift.

Anpartsselskab: Et anpartsselskab er et selskab, der styres af flere ejere. Når du starter et anpartsselskab, skal du registrere det hos Erhvervsstyrelsen og få et CVR-nummer.

Aktieselskab: Aktieselskaber er selskaber, der ejes af en gruppe investorer. Det er den mest komplekse selskabsform og har de største lovgivningskrav. Aktieselskaber skal registreres hos Erhvervsstyrelsen og få et CVR-nummer.

Interessentskab: Interessentskab er en anden selskabsform, der administreres af flere ejere. Ejerne har ret til at træffe beslutninger om virksomheden og har personligt ansvar for virksomhedens gæld og forpligtelser. Interessentskab skal registreres hos Erhvervsstyrelsen og få et CVR-nummer.

En selskabsadvokat kan hjælpe dig med at afgøre, hvilken selskabstype, der vil være mest fordelagtig for dig, og kender til de relevante lovbestemmelser for de forskellige virksomhedsformer.

Find hjælp til oprettelse af CVR-nummer og meget mere

Selskabsadvokater kan hjælpe med at opstarte virksomheder på mange måder. Først og fremmest kan en de sikre, at alle nødvendige trin er taget for at opstarte en virksomhed korrekt. Det inkluderer at registrere virksomheden, få et CVR-nummer, tage stilling til de forskellige typer virksomheder, få de rigtige forsikringer og sikre, at virksomheden er momsregistreret.

Det er også en god idé at få hjælp af en revisor eller anden økonomisk rådgiver, der kan identificere potentielle kunder og leverandører, vurdere konkurrenter, rådgive om budgetter, hjælpe med at udbetale løn og hjælpe med at holde styr på virksomhedens overskud samt A-skat og AM-bidrag.

Kontakt

Bliv guidet til din opstart af virksomhed. Vores selskabsadvokater har været en del af Advokatgruppen siden 1987. Vi er specialiserede indenfor selskabsret og kan hjælpe dig med de mange juridiske krav, der stilles til opstart af virksomhed. Læs mere om os og de mange andre selskabsretlige områder som f.eks. administration af selskab i vores artikler.

Kontakt os på 70 10 13 30 for en gratis, uforpligtende samtale eller send os en mail på kontakt@advokatgruppen.dk.