Lovforslag: Ændring af krav til omregistrering fra IVS til ApS

Vi oplever, at mange af vores klienter i disse dage ønsker at omdanne deres IVS til et ApS. Grunden til dette er bl.a. ophør af IVS fra april 2021. Hvis du er en af dem, skal du være opmærksom på det nye lovforslag, der forventes fremsat i november 2020.

Herunder kan du finde en oversigt over de emner, som denne side berører. Hvis du har spørgsmål, så er du meget velkommen til at ringe til os på 70 10 13 30.

  1. Lovforslagets baggrund 
  2. Hvad går lovforslaget ud på? 
 

Lovforslagets baggrund

Lovforslaget kommer på baggrund af, at mange har svært ved at rejse de 40.000 kr. der kræves i startkapital til oprettelse af ApS. Her spiller Corona-krisen blandt andet ind. For at undgå, at flere velfungerende virksomheder bliver tvangsopløst på grund af manglende kapital. Dermed bliver omregistreringen lettere, hvis altså lovforlaget bliver vedtaget.

 

Hvad går lovforslaget ud på?

Såfremt lovforslaget bliver en realitet, kan omdannelsen ske, blot ved at indbetale differencen mellem selskabets registrerede selskabskapital og minimumskapitalen for ApS. Her er der tale om kr. 40.000,-.

Med andre ord, vil der ikke være krav om udarbejdelse af en vurderingsberetning eller et revideret årsregnskab af en godkendt revisor.

Derudover er fristen for omdannelse udskudt fra den 15. april 2021 til den 15. oktober 2021.

Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Nye Borgerlige, Alternativet og Liberal Alliance vil i efteråret 2020 indlede forhandlinger om initiativer, der skal styrke iværksætteri i Danmark.

Lad os rådgive dig

Vores specialiserede advokater har altid den nyeste viden indenfor selskabsret. Vi kan derfor med garanti rådgive dig om dit selskab. Du er altid velkommen til at kontakte vores venlige advokater til en uforpligtende, gratis snak om dit selskab.

Du kan møde vores specialiserede advokater her.