Regler for omregistrering af IVS lempes

Nu har et samlet Folketing indgået aftale om, at reglerne for omregistrering af IVS (også kendt som iværksætterselskaber) skal lempes. Dermed bliver det lettere for virksomhedsejere, at omregistrere deres IVS til ApS.

Det er tidligere blevet besluttet, at iværksættervirksomheder afskaffes. Dermed skulle alle iværksættervirksomheder oprindeligt omregistreres inden 15. april 2021. Det kan du læse mere om her. 

Nu kommer der dog en hjælpende hånd til ejerne af iværksættervirksomheder, idet kravene er blevet lempet;

For det første, er omregistreringsfristen blevet rykket fra d. 15. april 2021 til d. 15. oktober 2021. Dermed får ejere af iværksætterselskaber et halvt år mere, før deres selskab skal være omregistreret. Det gælder stadig, at hvis iværksættervirksomheden ikke er omregistreret inden d. 15. oktober 2020, så vil virksomheden blive tvangsopløst.

For det andet, fjernes kravet om at både selskabskapitalen og egenkapitalen skal udgøre mindst 40.000 kr. Nu er det udelukkende et krav, at du som virksomhedsejer kan nøjes med, at indbetale differencen mellem iværksættervirksomhedens registrerede selskabskapital og minimumskravet for anpartsselskaber.

Hvorfor er reglerne for omregistrering blevet lempet?

Formålet med denne ændring er, at det skal være lettere for virksomhedsejere, at omregistrere IVS’er, især for ejere der har lånt penge til opstartsinvesteringer. Dette er især aktuelt, idet virksomhedsejeren ikke længere behøver at have 40.000 på bundlinjen ved omregistreringen.

Du kan læse pressemeddelelsen fra Erhvervsministeriet her.

Vi følger udviklingen nøje, og holder os altid opdateret på området. Hvis du har spørgsmål til reglerne er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende gratis opstartssamtale. Vores advokater, som er en del af Advokatgruppen, er specialister i selskabsret.